Hængekøjen der er kendt fra sommerens markeder, festivaler og dyreskuer

Vi mødes hen over sommeren på markeder, festivaler og dyreskuer. Jeg har måske allerede præsentere de mexicanske hængekøjer for dig på et marked. Ellers er der her mulighed for at få et indblik i hængekøje verdenen.
Hvert år køber mange netop disse hængekøjer, fordi folk igen og igen vender tilbage og siger, har mange første prøvet de mexicanske hængekøjer i det meget fine trådnet, ja så er det altid sådan en hængekøje de skal have i fremtiden. Mange bruger dem også som gaver. Så har du nu brug for en hængekøje kan du både læse og købe een her på hjemmesiden. Go' fornøjelse.

De verdens kendte hængekøjer fra Mexico fremstilles på Yucatan halvøen i Mexico. De fleste hængekøjer håndvæves i landsbyer omkring millionbyen Merida.

Typisk arbejdes der på hængekøjen om eftermiddagen (efter siesta) til sen aften. (Da mange familien arbejder på deres markeder om formiddagen). Hængekøjerne er håndvævet ved en teknik der hedder sprang. Denne væveteknik er forholdsvis ukendt i Danmark, men er dog velkendt i Vikingetiden.